Lifestyle

Hoe maak je de beste sportfoto’s?

Wie al eens met zijn camera langs de lijn heeft gestaan, weet hoe lastig het kan zijn om goed de actiemomenten tijdens het sporten vast te leggen. Sportfotografie is dan ook een kunst op zich. Maar met de juiste informatie en voorbereiding is het ook een kunst die iedereen kan leren. Dat begint bijvoorbeeld al voordat je daadwerkelijk gaat fotograferen. Verken de plek vooraf en zorg dat je op de dag van het evenement op tijd aanwezig bent. Zo weet je al voor je gaat fotograferen op welke plek de compositie en het licht het beste zijn en hoef je niet ter plekke te gaan improviseren.

sportfotografie-collage

Het belang van de juiste apparatuur

Wie graag goede sportfoto’s wil maken zal ook aandacht moeten besteden aan de apparatuur waarmee gefotografeerd wordt. Smartphones hebben tegenwoordig best wat aardige functies en apps op dit gebied, maar voor het beste resultaat zul je toch altijd nog een echte camera nodig hebben. Begin daarbij met een goede body, later kun je je apparatuur altijd nog uitbreiden met lenzen en andere extra’s. Kijk ook even of je camera een zogenaamde burst-functie heeft. Hierbij worden er meerdere foto’s per seconde gemaakt en kun je achteraf simpelweg de beste foto uitkiezen.

Foto app: Handy Photo

Foto app: Handy Photo

Selecteer je mooiste plaatjes voor een fotoalbum

Op je goede resultaten mag je best trots zijn, dus waarom zou je deze niet eens verzamelen in een mooi fotoalbum? Er zijn verschillende apps beschikbaar die je helpen om je foto’s wat netter en overzichtelijker te bewaren. Niet alleen handig om eens wat terug te kunnen vinden, maar ook leuk om zo eens je mooiste foto’s aan vrienden of familie te laten zien. Doe je dat liever met een echt fotoalbum? Ook wat dat betreft zijn er tegenwoordig handige opties om je digitale foto’s te verzamelen en via het internet samen te vatten in een prachtig fotoboek voor bij je thuis in de kast.

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten.