Lifestyle, Sport

Lekker sporten om positief te blijven

Heb je dat ook wel eens, dat je niet lekker in je vel zit? Vaak helpt het in zo’n geval veel als je even lekker kan sporten. Gewoon even rustig ontspannen en door middel van beweging alles loslaten.

Uit recent onderzoek is gebleken dat sporten mensen kan helpen bij het loslaten van problemen en daardoor niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook voor de geest. Mensen die regelmatig sporten zouden vaak een betere mentale gesteldheid hebben daar daardoor ook een frissere kijk op het leven hebben.

Het onderzoek keek ook naar de verschillen tussen sporten in de zomer en sporten in de winter. Het bleek dat vooral sporten in de winter significant bijdraagt aan een goede geestelijke gesteldheid. Het verschil tussen sporten en niet sporten in de zomer is kleiner. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de vroege zonsondergang en de late zonsopgang in de winter.

Een ander opmerkelijk feit dat het onderzoek aanstipt is het feit dat buiten sporten meer voldoening lijkt te geven. Mensen die buiten sporten lijken minder tekenen van stress te vertonen en ook lijken ze positiever in het leven te staan.

De frequentie van het sporten lijkt niet heel erg belangrijk. Mensen die 1 keer per week sporten vertonen niet meer tekenen van stress dan mensen die elke dag sporten en beide groepen lijken vrij positief in het leven te staan. Mensen die echter minder dan 1 keer per maand sporten, lijken wel meer stress te vertonen. Het is niet duidelijk waarom minder dan 1 keer per maand sporten een negatief effect lijkt te hebben. De onderzoekers vermoeden dat dit gewoon het ritme is van het menselijk lichaam.

De onderzoekers bevelen iedereen ten slotte aan om ten minste een keer per maand te gaan sporten. Het is misschien vooral in de winter even doorbijten, maar het zal zijn vruchten afwerpen. Je krijgt niet alleen een betere conditie, maar je zal je ook beter voelen.

Reacties zijn gesloten.